Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maknuli ga obavještajci?

Putina svrgnuli državnim udarom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teorije o izostanku Vladimira Putina od očiju javnosti danas su dobile još jednu verziju - Putin je maknut iz Kremlja državnim udarom.

Deset je dana prošlo otkako se ruski predsjednik zadnji put pojavio pred očima javnosti što već danima izaziva mnogobrojne teorije o razlozima njegova 'nestanka'.

Pročitajte i ovo Dmitri Peskov prekid vatre Rusija ne vidi smisao mirovne konferencije u Švicarskoj: "To je posve nemoguće" Izložba Trofeji ruske vojske - 1 Ogromna gužva Ruska vojska izložila zapadno oružje zaplijenjeno u Ukrajini: "Povijest se ponavlja"

Britanski mediji sada se pozivaju na izjave Gejdara Džemala, vođe Ruskog islamskog odbora, koji tvrdi da je u Kremlju izvršen državni udar i to od strane šefa jedne sigurnosne službe Nikolaja Patruševa.

'Mislim da je Putin trenutno neutraliziran, ali naravno da je živ. Pod kontrolom je vrlo moćnih agencija koje su, po mom mišljenju, izvele državni udar', rekao je Džemal, inače vrlo blizak Kremlju i predsjedniku Putinu.

Putin na TV-u: Bio sam spreman staviti nuklerano oružje na raspolaganje

Državni udar navodno je bio vrlo pomno izrežiran. 'Imamo informaciju da se Patrušev 11. ožujka sastao s liderom Čečenije i da ga je tada pridobio na svoju stranu. Posjetio je i SAD unatoč sankcijama koje je ta zemlja nametnula ruskim dužnosnicima. Mislim da mu je tad dana ponuda koju nije mogao odbiti', dodao je Džemal.

Vladimir Putin danas bi se trebao sastati s kirgistanskim predsjednikom Almazbekom Atambajevim. Ne pojavi li se, zasigurno će se situacija u javnosti, ali i međunarodnoj zajednici dodatno zahuktati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene