Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hladan kao tuš

Putin: Znam kad će sudnji dan...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin isključio je mogućnost kako će sutrašnji dan biti i posljednji za čovječanstvo i dodao da ne očekuje propast svijeta još narednih 4,5 milijardi godina.

Putin je na pitanje zašto je svoju prvu veliku konferenciju za novinare po povratku u Kremlj, organizirao dan prije sudnjeg dana, rekao zbog toga jer zna kad će doći do propasti svijeta, prenosi Telegraph.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Vladimir Putin Nakon pobune Putinov saveznik otkrio zašto su vagnerovci brzo napredovali do Moskve: "Vrlo je jednostavno..."

>> Tisuće fanatika opsjeda sićušno selo u Francuskoj, traže spas od sudnjeg dana

'Znam kad će doći kraj svijeta', rekao je on i napravio dramatičnu pauzu. 'Bit će to za jedno 4,5 milijardi godina. Koliko se ja sjećam, tako funkcionira naše Sunce. Sve će se završiti i reaktor će sagorjeti i to će biti kraj svijeta, ali prije toga pretvorit će se u malog bijelog patuljka', pojasnio je ruski predsjednik.

'Zašto se bojati neizbježnog?', rekao je Putin odgovarajući na pitanje novinara, je li ga strah.

Predsjednik Rusije osvrnuo se i na zakon kojim se državljanima SAD zabranjuje da usvajaju djecu iz Rusije, a koji je u drugom čitanju usvojila Duma, kao odgovor na američki 'Zakon Magnitskog'. 'To je emocionalan, ali adekvatan odgovor Dume', rekao je Putin na godišnjoj konferenciji za medije u Moskvi.

On je naveo da zakon nije usmjeren protiv konkretnih američkih građana, koji posvajaju djecu, već protiv američkih vlasti koje neadekvatno reagiraju na probleme povezane s posvojenom ruskom djecom.

'Zakonom Magnitskog' koji je usvojio američki Kongres, uvedene su vizne i ekonomske sankcije osobama koje su, po ocjenama Washingtona, krive za smrt pravnika Sergeja Magnitskog u ruskom zatvoru. Putin je taj zakon ocijenio kao 'neprijateljski akt' prema Moskvi. Na pitanje hoće li potpisati zakon nakon konačnog usvajanja u Dumi, Putin je odgovorio neodređeno, rekavši kako 'još nije vidio tekst zakona' i kako mora proučiti i rusko-američki sporazum o posvajanju djece.

Zakon 'Dime Jakovljeva' nazvan je po dječaku koji je umro u SAD-u prije nekoliko godina, jer ga je otac po vrućini ostavio u automobilu, a američki sud ga je oslobodio odgovornosti. Osim što se njime zabranjuje posvajanje ruske djece, nalaže se zatvaranje svih američkih posredničkih agencija u Rusiji za posvajanje djece i poništavanje sporazuma o posvajanju.

Protiv zakona izjasnile su se mnoge javne osobe, uz ocjenu da će naškoditi ruskoj djeci bez roditeljske skrbi, posebno invalidima koji u Rusiji nemaju ni približno dobre uvjete za život i liječenje kao u SAD-u.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene