Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Putin: Zahtjev za izručenjem Lugovoja govori o neupućenosti Britanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahtjev britanskih vlasti za izručenjem Andreja Lugovoja, osumnjičenog u Britaniji za ubojstvo Aleksandra Litvinenka, svjedoči o nekompetentnosti britanskih vlasti, koje ne znaju da je to Ustavom Rusije zabranjeno, ili predstavlja politički marketing, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Ako ljudi koji su nam uputili taj zahtjev ne znaju da ruski Ustav zabranjuje izručenje ruskih građana drugim zemljama onda je upitna njihova kompetencija", rekao je Putin, a prenijeli su ruski mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Litvinenko: Lugovoj optužuje MI6 da skreće istragu Slika nije dostupna Afera Litvinenko: Moskva osudila "propagandistički spektakl" Londona

"Ako su znali za to, a ipak su to učinili, znači da je to potez
političkog marketinga", istaknuo je.

Putin je savjetovao Scotland Yardu da pošalje Rusiji dokaze o krivnji Lugovoja i rekao da se njemu može suditi samo u Rusiji.

Ruski predsjednik rekao je u izjavi za novinare iz zemalja G8 uoči summita koji počinje u srijedu u ljetovalištu Heiligendamm da Velika Britanija nije pružila ruskom tužiteljstvu dovoljno uvjerljive argumente za izručenje niti materijal za pokretanje sudskog postupka protiv Lugovoja.

Litvinenko je umro u Londonu u studenome prošle godine od trovanja radioaktivnim polonijem 210.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene