Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obraćanje na TV-u

Oglasio se Putin, prvi put nakon sastanka NATO saveza, na govor je kasnio tri sata

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u četvrtak da će ulazak Ukrajine u NATO pojačati međunarodnu napetost, dan nakon sastanka na vrhu vojnog saveza u Vilniusu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da će ulazak Ukrajine u NATO dodatno pojačati međunarodnu napetost. "Siguran sam da to neće poboljšati sigurnost Ukrajine i da će, općenito gledano, svijet zbog toga biti ranjiviji, a napetosti na međunarodnoj pozornici dodatno će se pojačati", rekao je Putin na ruskoj televiziji, na rubu tehnološkog foruma.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović na požarištu - 3 VATRA SE VIŠE NE ŠIRI FOTO/VIDEO Gorjele kuće, četiri osobe lakše ozlijeđene: Božinović otkrio kolika je šteta, vatrogasci će dežurati cijelu noć

Dodao je da je "prijetnja ukrajinskog članstva" u NATO-u upravo jedan od razloga ruske vojne intervencije u toj zemlji u veljači 2022.

Ova izjava dolazi dan nakon NATO-ova sastanka na vrhu u Vilniusu, u Litvi, na kojemu je Ukrajini obećana dugoročna vojna pomoć, ali ne i skori ulazak u savez. Odgovarajući na pitanje o najavljenim novim pošiljkama oružja zapadnih zemalja Kijevu, napose raketa dugog dometa, Putin je rekao da to oružje "čini štetu, ali se ništa presudno ne događa u borbenoj zoni kada se ono upotrebljava".

Pročitajte i ovo Tuča u Zagorju Nastradala brojna mjesta VIDEO Snažno nevrijeme poharalo kontinentalnu Hrvatsku: Vjetar lomio grane i rušio drveće, tuča u Zagorju i Baranji

"Doprema novog oružja samo će pogoršati situaciju i to za ukrajinsku stranu, što će samo zaoštriti sukob", ocijenio je ruski predsjednik.

Samit NATO-a u Vilniusu zaključio je da je budućnost Ukrajine u NATO-u, no nije utvrdio vremenski okvir za članstvo.

Također je odlučio da Kijev neće morati proći kroz MAP - popis političkih, gospodarskih i vojnih kriterija koje su morale ispuniti ostale iskočnoeuropske zemlje na putu u NATO.

Njegov govor na ruskoj televiziji kasnio je tri sata, javlja Sky News. Radi se o prvom govoru nakon sastanka NATO saveza. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene