Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Biznis

Putin u Parizu: Uzet ćemo 'mistrale', ali uz tehnologiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je u petak u Parizu, tijekom posjeta ruskog premijera Vladimira Putina, uvjetovala kupnju francuskih ratnih brodova klase 'mistral' dobavom napredne vojne tehnologije.

Sporazum o prodaji 'mistrala', novih desantno-jurišnih brodova francuske ratne mornarice, zbog kojeg su u ožujku dvije zemlje počele 'ekskluzivne pregovore', izaziva zabrinutost ruskih susjeda, baltičkih zemalja, posebice Gruzije. Također, ugovor o prodaji obrambene opreme Rusiji bio bi presedan za neku zemlju NATO-a. Ruski ministar industrije Viktor Kristenko, koji je u Putinovoj pratnji u Parizu, rekao je da u tome 'nema nimalo politike, već je samo posrijedi posao', te da je Rusima od samih brodova važnije nabaviti tehnologiju, 'jer je to budućnost'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Presretnut telefonski razgovor "Bolesne ljude koriste kao topovsko meso": Ruski vojnik opisuje strahote s prve linije fronte Snimka uništenja ruskog broda dronovima Veliki gubitak Tajna ukrajinska jedinica otkriva kako je nanijela golemu sramotu ruskoj mornarici: "Vrijeme je za novi način ratovanja"

Prije odlaska u Francusku premijer Vladimir Putin je upozorio da je nabava 'mistrala' za Moskvu zanimljiva samo uz transfer tehnologija. Rusija želi kupiti jedan brod klase 'mistral' od Francuske i sama izgraditi tri u svojim brodogradilištima, uz francuski 'know-how'. Putin je zajedno s francuskim kolegom Francoisom Fillonom u palači Grand u Parizu otvorio 'Rusku nacionalnu izložbu' i potom sat vremena razgovarao s direktorom naftnog diva Totala, uključena u nekoliko plinskih projekata na ruskom dalekom sjeveru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene