Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusko stajalište

Putin: Rusija se protivi sili i sankcijama protiv Irana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer Vladimir Putin u petak je upozorio kako smatra da se ne treba koristiti silom ili novim sankcijama protiv Irana zbog ponašanja te zemlje kad je riječ o nuklearnom programu te je dodao kako Moskva nema dokaza da Teheran izrađuje nuklearno oružje.

Iranci su međunarodnoj zajednici odbili iznijeti podatke o svojim nuklearnim aktivnostima, unatoč inzistiranju SAD-a i drugih država koje smatraju da ta zemlja radi nuklearno oružje. No, ruski premijer Vladimir Putin smatra kako Moskva nema na temelju čega sumnjati u iransku tvrdnju po kojoj je njezin nuklearni program isključivo mirotvoran, rekao je Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov. Putin je kazao kako smatra da 'bilo kakva uporaba sile neće riješiti problem. Upravo suprotno, samo će štetiti cijeloj regiji. A kada je riječ o sankcijama, ni one neće donijeti očekivan učinak', kazao je Putin.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Rusija, koja gradi nuklearnu elektranu u Iranu, slično je izjavljivala i u prošlosti te ponovno upozorava da su bilo kakvi napadi na Iran bez uporišta. No, analitičari smatraju kako bi današnja Putinova izjava mogla razočarati američke i izraelske dužnosnike, koji su pozvali Kremlj da izvrše veći pritisak na Irance. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene