Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stisla ga kriza

Putin 'protjeruje' 50.000 Srba iz Rusije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pad ekonomije i velika nezaposlenost natjerali su ruskog premijera Putina na radikalan potez, odnosno potpisivanje dekreta, kojim će se broj stranaca koji rade u Rusiji smanjiti za 700.000.

Među njima, piše srpski Alo, nalazi se i 50.000 Srba, koji rade u toj zemlji i koje po svemu sudeći čeka neizvjesna sudbina i moguć povratak kući. Dosad je Rusiju napustilo oko 5.000 Srba, uglavnom građevinskih radnika, koji su radili pod ugovorima na neodređeno i određeno vrijeme.

Pročitajte i ovo Dokumenti, ilustracija moraju znati i jezik Tisuću Rusa mora hitno riješiti svoj status u ovoj zemlji ili će biti protjerani Vojnici - 2 Ruski plaćenici Srpski vojnici žale se na okrutnost! Pucaju im iznad glava, mlate ih i tjeraju u borbu bez streljiva: "To znači da te šalju u sigurnu smrt ili barem ranjavanje"

'Putinova odluka sigurno će pogoditi i mnoge koji se tamo još nalaze', tvrdi Miroslav Mitković, savjetnik predsjednika PKS-a, zadužen za odnose s Rusijom. 'Ukoliko im tvrtke ovdje ne nađu posao, vjerojatno će ostati bez prihoda za sebe i svoje obitelji i završiti na burzi. Sve to bi moglo stvoriti ozbiljne socijalne probleme u Srbiji', zaključio je Mitković.

Putinovim potpisivanjem spomenutog dokumenta, broj stranaca koji u Rusiji mogu dobiti radnu dozvolu, past će s dva milijuna, na 1,3 milijuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene