Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Putin pristao doći na čelo Jedinstvene Rusije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin pristao je postati čelnikom stranke Jedinstvena Rusija, ali je zamolio da ta odluka stupi na snagu kada dužnost predsjednika države preuzme Dmitrij Medvedev, javljaju ruski mediji.

"Sa zahvalnošću prihvaćam prijedlog članova i čelništva stranke. Spreman sam preuzeti dodatnu odgovornost i doći na čelo stranke", rekao je danas Putin na kongresu Jedinstvene Rusije u Moskvi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Putin dao potporu Abasu kao 'legitimnom vođi' Slika nije dostupna 'Putin će ostati vođa nacije i nakon silaska s vlasti'

"Takva odluka kongresa, ako bude provedena, morala bi stupiti na snagu nakon što izabrani čelnik države preuzme dužnost i meni završi mandat", dodao je Putin.

Inauguracija Medvedeva planirana je za 7. svibnja.

Medvedev, koji je također nazočio kongresu, rekao je da bi njegov ulazak u članstvo Jedinstve Rusije bio "preuranjen" te da je bolje da ostane izvan stranke.

"Uvjeren sam da bi bilo korektno da ostanem izvan političke stranke nakon što sam izabran na dužnost šefa države", kazao je.

Medvedev je ocijenio "logičnim i prikladnim" da je dosadašnji predsjednik Putin prihvatio dužnost čelnika Jedinstvene Rusije.

Jedinstvena Rusija kontrolira Dumu, donji dom ruskog parlamenta, u kojoj drži većinu mjesta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene