447864
447864
447864
447864
447864

DVIJE TREĆINE RUSKE VOJSKE NA NOGAMA Putin naredbu izdao nenajavljeno i iznenada

  • , 25.08.2016., 10:56
  • Autor:
  • komentara

Rusi su bez prethodne najave, pokrenuli veliku porvjeru borbene spremnosti svoje vojske u tri vojne oblasti, s ciljem da se vidi spremnost na moguće krizno djelovanje na jugozapadu Rusije.

 
 
 
 
Vladimir Putin i tajna vojska (Foto: AFP)
Vladimir Putin i tajna vojska (Foto: AFP)

Nenajavljena provjera vojne spreme u ruskoj južnoj, zapadnoj i centralnoj vojnoj oblasti započela je u Četvrtak od 7 sati ujutro po moskovskom vremenu, a u porvjeru su uključe i slijedeće snage: sjeverna flota i zračne postrojbe, izvjestio je ruski ministar obrane Sergej Šojgu.

"Danas je započela još jedna nenajavljena provjera u skladu s odlukom vrhovnog zapovjednika oružanih snaga Ruske federacije. Snage Južne, kao i dijelovi snaga Zapadne i Centralne vojne oblasti, sjeverna flota, visoko zapovjedništvo zrakoplovstva i zračne trupe, postavljene su u stanje visoke borbene spremnosti počevši od 7 sati ujutro po moskovskom vremenu", rekao je Šojgu na sastanku ruskog vojnog vrha, prenosi Sputnik.

Cilj provjere, kako ga je prenio Šojgu, jest ustanoviti kako bi tri navedene vojne oblasti reagirale na krizu na jugozapadu Rusije.

"Tijekom pregrupiranja ocjenjivat će se spremnost samodjelovanja Južne vojne oblasti u lokaliziranju kriznih situacija. Sposobnosti Centralne i Zapadne vojne oblasti u strateškoj podršci Južnoj isto tako će se ocjenjivati", dodao je Šojgu.

"Dao sam naputak zamjeniku ministra obrane Anatoliju Antonovu da izvjesti strane vojne izaslanike o ovoj nenajavljenoj i sveobuhvatnoj inspekciji borbene spreme koja se upravo provodi", rekao je Šojgu.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se