Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrnuta politika

Putin planira smanjiti utjecaj države na internet i medije, draže su mu zabrane zakonom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Putin na Nacionalnom obrazovnom forumu mladih poručio je da se utjecaj države na internet i medije treba smanjti, ali je dodao i ključno obrazloženje koje upućuje na to da će se nadzor uvesti formalnije nego prije, a ne da će zbilja biti "otklonjen".

Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je u nedjelju da utjecaj države na internet i na medije treba "smanjiti, pa i otkloniti" dok su medijski prostor i internet u Rusiji izloženi pritisku vlasti.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena

"Ako samo društvo uvodi sustav moralnih i etičkih filtara, bilo bi dobro smanjiti, pa i otkloniti – a bolje bi bilo ovo potonje – utjecaj države u tom procesu", rekao je Vladimir Putin obraćajući se na Krimu sudionicima Nacionalnog obrazovnog foruma za mlade na Krimu.

"Ono što zakon zabranjuje treba biti zabranjeno svugdje, na internetu, na televiziji i u drugim glasilima", ipak je dodao Putin rekavši kako je "u kontaktu, iako ne stalnom, s direktorima naših glavnih televizijskih mreža".

Ove izjave dolaze u vrijeme strožeg nadzora koji zadnjih godina provode ruske internetske vlasti, a ta tendencija trenutačno jača u prilikama borbe s terorizmom. Ruska se oporba u velikoj mjeri koristi internetom.

Tako je ruski parlament u srpnju donio zakon kojim u zemlji zabranjuje korištenje "anonymizersa", internetskih usluga koje omogućuju anoniman pristup mrežnim stranicama koje su blokirane u zemlji. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene