Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Rusija je jedna od vodećih nuklearnih nacija'

Putin: Nemojte se šaliti s nama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je na jednom skupu mladih, održanom na obali jezera nedaleko Moskve, podsjetio kako Rusija ima nuklearno oružje te da je bolje 'ne šaliti se s njima'.

Vladimir Putin mladima je poručio kako je nedavna aneksija Krima zapravo bila ključna kako bi se spasilo tamošnje većinsko stanovništvo koje govori ruskim jezikom od nasilja ukrajinske vlade.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Vladimir Putin "Oni vode hibridni rat" Putin otkrio da jača nuklearne snage: "Na najvišem smo stupnju pripravnosti..."

Dodao je i kako su borbe na istoku Ukrajine nastavljene kao rezultat ukrajinskog protivljenja pregovorima, javlja Reuters.

Zapad optužuje Rusiju za slanje vojnika i naoružanja separatistima za nastavak borbe u sukobima koji su do sad odnijeli više od 2.000 života. Putin to, dakako, negira. 'Rusija je daleko od bilo kakvih sukoba većih razmjera. Mi to ne želimo i ne planiramo. Ali, dakako, uvijek moramo biti spremni odagnati bilo kakav pokušaj agresije upućen prema Rusiji', rekao je Putin.

Nova prijetnja Putinu: Ovo će vas skupo koštati!

Ruski predsjednik poslao je jasnu poruku svojim protivnicima. 'Ruski partneri... bi trebali shvatiti da se s nama ne treba šaliti. Hvala Bogu, mislim da nitko ne razmišlja o započinjanju velikog sukoba s Rusijom. Podsjećam vas da smo jedna od vodećih nuklearnih nacija', ustvrdio je Putin.

Putin nije propustio priliku da još jednom optuži SAD i Europsku uniju za protuustavno svrgavanje bivšeg proruski nastrojenog predsjednika Viktora Janukoviča kojeg su zamijenili proeuropskom Vladom.

Naveo je kako istočna Ukrajina nije bila suglasna sa svrgavanjem Janukoviča te je sada 'podvrgnuta sirovoj vojnoj sili' državnih zrakoplova i tenkova. 

'Ako su to suvremene europske vrijednosti, onda sam ja jednostavno razočaran na najviši mogući način', rekao je usporedivši još jednom ukrajinske vojne operacije na istoku zemlje s nacističkom opsadom Lenjingrada u Drugom svjetskom ratu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene