Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Putin najavio povlačenje 2008. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Rusije Vladimir Putin je stranim stručnjacima najavio svoje povlačenje 2008. godine. Rekao je i da svom nasljedniku ostavlja zadatak borbe protiv siromaštva i osiguranje snažnog ekonomskog rasta.

Godine 2008. završava Putinov drugi mandat na čelu Rusije te tada mora odstupiti s mjesta predsjednika. Rekao je da ne planira opet se kandidirati jer svojom moralnom dužnošću ne smatra kršenje ustava. Iako nije rekao što namjerava nakon predsjedništva, Putin se činio zamoren politikom te nezadovoljan što nije uspio iskorijeniti korupciju.

Pročitajte i ovo Zelenski u Avidijivki nakon mjeseci žestokih borbi Pala je Avdijivka: Ukrajinske snage povukle se iz razorenog istočnog grada, ostali su bez streljiva Ilustracija Presretnut telefonski razgovor "Bolesne ljude koriste kao topovsko meso": Ruski vojnik opisuje strahote s prve linije fronte

- Govorio je o stvarima koje će preporučiti svojem nasljedniku. To uključuje borbu protiv siromaštva, stvaranje stvarnog višestranačja, regionalne reforme, diverzifikaciju ekonomije i višu razinu ekonomskog rasta, rekao je Nikolaj Zlobin, jedan od prisutnih na skupu.

Između ostalog, na dnevni red je došla i ruska vanjska politika; Putin se protivi sankcijama Iranu i neovisnosti Kosova, a hvali ukrajinskog predsjednika Viktora Juščenka. Nada se uspostavi boljih odnosa s SAD-om, a na sastanku je iznio i nekoliko pozitivnih komentara na račun Georga Busha. Ruski predsjednik za Busheve je neslavne poteze okrivio loše savjetnike.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene