Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije ga uzrujalo

Putin ismijao sankcije EU i SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinarima je rekao kako su sankcije konstruirane tako da prekinu mirovni proces.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je u Tadžikistanu ismijao sankcije Europske unije i SAD-a, prenosi EUobserver.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin "Oni vode hibridni rat" Putin otkrio da jača nuklearne snage: "Na najvišem smo stupnju pripravnosti..." Predsjednik Ruske federacije, Vladimir Putin znakovi pregrijavanja Je li za Putina najgore prošlo ili ga tek čeka? "Tu su svi simptomi pregrijavanja..."

Novinarima je rekao kako su sankcije konstruirane tako da prekinu mirovni proces između Rusije i Ukrajine.

Izrazio je zadovoljstvo što su se ruski parlamentarni zastupnici u sklopu sankcija našli na crnoj listi jer to znači da će ostati doma i raditi umjesto da se 'sunčaju u nekim stranim odmaralištima'.

'Putin želi uništiti Ukrajinu i vratiti SSSR'

Gazprom kaže da ne može ispuniti poljske zahtjeve za plinom

Ruski plinski div Gazprom objavio je u subotu da nije u stanju opskrbiti Poljsku količinama plina koje ta država zahtijeva i da joj može isporučiti samo količine približne ugovorenom dnevnom minimumu.

Gazprom nije pojasnio zašto ne može isporučiti plin, ali je ranije ovoga tjedna priopćio da ga izvozi prema rapoloživim količinama i upumpava u skladišta u Rusiji.

'Oni traže maksimum, a mi možemo isporučiti tek količine blizu dnevnog minimuma', rekao je glasnogovornik Gazproma.

Stručnjaci u Varšavi kažu da se Rusija služi isporukama plina Poljskoj kako bi Europi poslala upozoravajuću poruku da će se osvetiti ako proširi sankcije zbog uloge Moskve u sukobu u Ukrajini.

Zamjenik poljskog premijera Januš Pijehočinski ocijenio je da privremenim poremećajem u isporuci plina Gazprom testira odlučnost Poljske.

Poljska je proteklih godina naporno radila na vlastitoj sigurnosti i do 2016. 'nikakvi pokušaji smanjenja isporuke plina s istoka više neće štetiti poljskom gospodarstvu', rekao je on na konferenciji za novinare. (Hina/Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene