Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovarali telefonom

Putin, Hollande i Merkel očekuju hitan prekid vatre u Ukrajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin, francuski predsjednik Francois Hollande i njemačka kancelarka Angela Merkel nadaju se "što skorijem prekidu vatre" u Ukrajini, izvijestio je u subotu Kremlj.

U telefonskom razgovoru troje čelnika je "izrazilo nadu da će se pitanje što skorijeg uspostavljanja prekida vatre i povlačenja teškog oružja naći u središtu pregovora" koji su u tijeku u Minsku, stoji u priopćenju ruskoga predsjedništva.

Pročitajte i ovo Uhićenje atentatora na Volodimira Zelenskog Poklon Putinu FOTO U velikoj akciji uhićeni ukrajinski pukovnici: Planirali atentat na Zelenskog, ubacili krtice u njegov najuži tim Slika nije dostupna Žele za pregovarački stol Ukrajina: Hollande i Merkel traže od Putina da prisili separatiste na pregovore

Informacija je uslijedila nakon početka pregovora između izaslanika Kijeva i separatista u kojima u glavnome bjeloruskom gradu sudjeluju i predstavnicu OESS-a i Rusije.

U najnovijim borbama u Ukrajini poginulo 15 vojnika

S obzirom na to da je nasilje u posljednjih nekoliko dana pojačano OESS je objavio da bi se u Minsku mogao potpisati "obvezujući dokument o hitnom prekidu vatre i povlačenju teškog oružja s crte razgraničenja". U glavnome bjeloruskom gradu u rujnu je zaključen prvi mirovni dogovor za istok Ukrajine.

Budući da pregovori nisu počeli u petak, kako je bilo prvobitno predviđeno, Kijev je zatražio sudjelovanje u njima i čelnika samoproglašenih republika Donecka i Luhanska, Aleksandra Zaharčenka i Igora Plotinskog, a ne njihovih izaslanika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene