Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pas čuvar sibirskih gulaga

Putin Chavezu poklonio Staljinova psa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekscentrični predsjednik Venezuele štenetu je dao ime "el Ruso" (Rus) te je istovremeno u šali Putinu obećao pokloniti najvećeg glodavca na svijetu - vodenprase.

Ruski predsjednik Vladimir Putin poslao je štene crnog ruskog terijera svom venezuelanskom kolegi Hugu Chavezu, koji se našalio da će Putin zauzvrat dobiti kapibaru (vodenprase), najveću živuću vrstu glodavca na svijetu, javljaju ruski mediji.

Igor Sečin, predsjednik najveće ruske naftne kompanije NK Rosneft predao je Chavezu Putinov poklon tijekom posjeta Venezueli.

Po njegovim riječima, Chavezu se jako svidjelo štene, a AFP javlja da je rekao kako će ga nazvati "el Ruso" (Rus).

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un Široke ruke Pogledajte što je sve Putin poklonio sjevernokorejskom vođi: Na jedan dar Kim je posebno slab Vladimir Putin i Kim Jong Un potpisali sporazum Bijela kuća još se nije oglasila Objavljen tekst sporazuma između Rusije i Sjeverne Koreje: Treba li ostatak svijeta biti zabrinut?

>> Evo što se dogodi kada Chavez uzme mikrofon u ruke!

Crni ruski terijer, neslužbeno nazvan "Staljinovim psom", rezultat je križanja pasmina velikog šnaucera, erdel terijera, rotvajlera i newfoundlandera nakon Drugog svjetskog rata u Sovjetskom Savezu. Dobiven je izuzetno krupan, čvrst i izdržljiv pas atraktivna izgleda i zavidnih radnih sposobnosti, prilagodljiv svim vremenskim uvjetima, koji se često koristio i za policijske i čuvarske poslove.

Nazivaju ga Staljinovim psom jer je po pričama sovjetski diktator "naredio da se crni terijeri obuče da nadgledaju zatvorenike u sibirskim gulazima". Ruski kinolozi kažu da to nema veze s istinom jer je Staljin umro prije nego što je pasmina razvijena i da se takav nadimak koristi samo zbog reklame. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene