Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrajinci se povukli

Pala Avdiivka, Putin svojim vojnicima poslao čestitku: "Izražavam svoju zahvalnost"

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Nakon što su se ukrajinski vojnici povukli iz Avdiivke, ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je svojoj vojsci.

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je u subotu vojnim postrojbama i njihovom zapovjedniku na zauzimanju ukrajinskog grada Avdiivke, izvijestile su ruske novinske agencije.

"Za izvanrednu vojnu aktivnost, izražavam svoju zahvalnost svim postrojbama pod vašim vodstvom koje su sudjelovale u borbama za Avdiivku", poručio je Putin zapovjedniku skupine centralnih postrojbi u Ukrajini.

Pročitajte i ovo Plastika - 3 Gomila se danima Novi problemi s otpadom na Jakuševcu: "Tomašević naglo ušuti kada treba reći o suradnji s Pripuzovim tvrtkama"

Ukrajinske trupe povukle su se iz razorenog istočnog grada Avdiivke, objavio je novi načelnik ukrajinske vojske u ranim jutarnjim satima u subotu.

Povlačenje, najavljeno dok se Ukrajina suočava s nestašicom streljiva zbog nedonošenja odluke o američkoj vojnoj pomoći u Kongresu, imalo je za cilj spasiti trupe od potpunog okruženja ruskih snaga nakon mjeseci žestokih borbi, izvijestio je Kijev.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, reporterka Dnevnika Nove TV Mirovna konferencija Politička elita okupila se u Münchenu, reporterka Dnevnika Nove TV doznala detalje sastanka: "Zelenski je uputio poziv Trumpu..."

Zauzimanje Avdiivke ključno je za ruski cilj osiguravanja potpune kontrole nad dvjema pokrajinama koje čine industrijsku regiju Donbas, a moglo bi donijeti i pobjedu predsjedniku Vladimiru Putinu na izborima sljedećeg mjeseca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene