Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Telefonski razgovor

Putin Cameronu: Nema dokaza da Damask stoji iza kemijskog napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je britanskom premijeru Davidu Cameronu kazao da još uvijek nema dokaza da je sirijski režim protiv pobunjenika upotrijebio kemijsko oružje, priopćio je ured za odnose s javnošću britanskog premijera.

U telefonskom razgovoru dvojice čelnika, Putin je kazao da "nema dokaza niti o korištenju kemijskog oružja niti o tome tko bi bio odgovoran", doznaje se od glasnogovornika Downing Streeta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Politička ofenziva HOLLANDEOV DIPLOMATSKI MARATON Na redu su Putin i Renzi Slika nije dostupna Napad sve manje izgledan Amerika 'zagrizla' ruski plan za Siriju

>> Inspekori UN-a prikupili prve uzorke krvi u Siriji

Šef britanske vlade je kazao da postoji određena sumnja da iza napada stoji režim u Damasku te je izrazio sumnju u kapacitete pobunjenika da izvedu takav napad.

Podsjetio je i da je režim Bašara al-Asada pokrenuo ofenzivu golemih razmjera na područje gdje je izveden napad. "Režim je također inspektorima UN-a ometao pristup mjestu navodnog kemijskog napada što nam daje za pomisliti da nešto skriva", nastavio je Cameron.

Putin i Camerom su međutim potvrdili da nitko ne bi smio koristiti kemijsko oružje bez da međunarodna zajednica na to odgovori, o čemu su se u lipnju složili svi čelnici skupa G-8. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene