Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško mu pada jutarnje buđenje

Putinu teško pada buđenje pa vraća zimsko računanje vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer Putin tražit će od predsjednika Medvedeva ponovno uvođenje zimskog računanja vremena. Teško mu, naime, pada jutarnje buđenje.

Ruski premijer Putin tražit će od predsjednika Medvedeva ponovno uvođenje zimskog računanja vremena. Teško mu, naime, pada jutarnje buđenje, navodi Die Welt.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovor na oporbene prosvjede Medvedev naredio reviziju afere Hodorkovski Slika nije dostupna Favoriti Putin i Medvedev I Rusi sutra izlaze na izbore

Jedva tri mjeseca od uvođenja 'vječnog ljetnog vremena', kritike prema Kremlju sve su glasnije.

'Ukidanje zimskog računanja vremena, koju je uveo predsjednik Dmitrij Medvedev, na pojedinim je mjestina neproračunata i neplanski uvedena promjena', kazao je premijer Vladimir Putin u Sankt Peterburgu. 'Razgovarat ću s predsjednikom. I meni teško pada to buđenje ujutro', dodao je.

Birači su se već žalili predsjedniku, koji je u listopadu uveo tu promjenu, navodeći kako će, na primjer, snimke nogometnih utakmica za ruske gledatelje kasniti i više nego obično, pa se može desiti da će pojedine utakmice moći gledati tek oko ponoći.

Ukupno je 36% stanovništva u nedavno održanoj anketi 'vječito ljetno vrijeme' okarakteriziralo kao negativnu promjenu. Naime, kako mrak dulje traje, osjećaju se umornije i češće kasne na posao.

Do kraja ožujka Moskovsko će vrijeme, primjerice, biti tri sata ispred zagrebačkog. Najveća se zemlja na svijetu, krajem listopada, prvi put u trideset godina razlikovala od ostatka Europe. Dok je ostatak kontinenta svoj sat pomicao za jedan sat unazad, 73% stanovništva tad je bilo na strani Kremlja i podržalo odluku o uvođenju 'vječnog ljetnog vremena'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene