Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posao u UN-u

Pusić: Podržat ćemo kandidata Litve, Jeremić se javio prekasno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidatura Vuka Jeremića za predsjednika Generalne skupštine UN-a pojavila se neočekivano i u zadnji čas, rekla je šefica diplomacije Hrvatske.

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić danas je u Beogradu sa srpskim predsjednikom Borisom Tadićem razgovarala o bilateralnim odnosima Hrvatske i Srbije, suradnji u regiji i o procesu europskih integracija cijele regije, javljaju mediji u Srbiji.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem" Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

'Potvrdili smo zajedničke stavove o daljnjem jačanju odnosa i potrebu i želju ulaganja zajedničkih napora u daljnje unapređenja regije', rekla je šefica hrvatske diplomacije, koja sudjeluje na neformalnom ministarskom sastanku Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi u Beogradu.

Vesna Pusić je izjavila Tanjugu da će Hrvatska za mjesto predsjedavajućeg Generalne skupštine UN podržati kandidata Litve. 'Kandidatura Vuka Jeremića se pojavila neočekivano i u zadnji čas. Osim toga, između tog predsjedanja i odluka stoje izbori u Srbiji i vjerojatno će biti važno kako će ti izbori proći', rekla je Vesna Pusić i potvrdila kako su o kandidaturi iz Litve ranije objavljeni razgovori o potpori.

Ministrica se danas sastala i s predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji i nakon sastanka u hrvatskom veleposlanstvu izjavila kako je bilo je riječi o obrazovanju, političkom predstavljanju hrvatske manjine, znanstvenoj i kulturnoj suradnji. Šefica diplomacije Hrvatske rekla je kako su suradnja i razgovor sa srpskim dužnosnicima 'sigurno mogući i ubuduće očekuje ozbiljne pomake'. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene