Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadač uhvaćen

Pucnjava u sudnici - ubijene četiri osobe, među njima sudac i odvjetnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadač je uhvaćen kada je bježao motociklom, 25 kilometara od Milana.

U Palači pravde u Milanu danas prijepodne, oko 11 sati, došlo je do pucnjave u kojoj su ubijene četiri osobe, a jedna ranjena. Napadač Claudio Giardiello je uhićen, objavila je policija. Agencija Ansa navodi da je bio optuženik zbog prijevare vezane uz bankrot o čemu se održavalo ročište u milanskoj palači pravde.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

Giardiello je ubio suca u tom slučaju Fernanda Ciampija, svog odvjetnika Lorenza Appianija i suoptuženika Giorgija Erbu. Četvrta je osoba pronađena mrtva bez rana na tijelu i pretpostavlja se da je umrla od srčanog udara.



Napadač je isprva pobjegao, ali ga je policija kasnije uhitila u predgrađu Vimercate, udaljenom oko pola sata vožnje od centra Milana.

Po hitnoj pomoći, još je jedna osoba teže, a nekoliko ih je lakše ranjeno.

Talijanski mediji javljaju da je s prvim pucnjima zavladala panika na sudu i da su ljudi panično bježali iz zgrade.

 

VIDEO Pucnjava pred špijunskom agencijom: Jedan mrtav, dvoje ozlijeđenih

Pucnjava u milanskoj palači pravde otvorila je pitanja o sigurnosti pravosudnih institucija u Italiji. Ministar pravosuđa Andrea Orlando pohitao je iz Rima u Milano.

'Nisam dosad primio nikakva izvješća o sigurnosnim nedostacima na sudu u Milanu. Moramo vidjeti je li bilo propusta u tom smislu', rekao je Orlando.

U Italiji na ulasku na sudove posjetitelji moraju proći kroz detektor metala, ali suci i registrirani odvjetnici nemaju tu obavezu. Mediji sugeriraju da je Giardiello zaobišao detektor zajedno sa svojim braniteljem.

'Odjednom smo čuli tri-četiri pucnja. Pokušali smo otkriti što se događa. Odjednom je sve bilo puno policije koja nam je rekla da ne izlazimo iz prostorije – ispričao je jedan od odvjetnika koji se tijekom pucnjave zatekao u Palači pravde, prenosi Telegraph.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene