Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijeno 30 ljudi

PUCNJAVA NA SVEUČILIŠTU 'Prebrojao sam više od 50 tijela. Pucali su im u glave'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U napadu na sveučilište na sjeverozapadu Pakistana najmanje 20 ljudi je ozlijeđeno.

Snage sigurnosti okončale su napad na sveučilište na sjeverozapadu Pakistana. Najmanje 30 osoba je poginulo, a više desetaka je ozlijeđeno. 23-godišnji student Naseer rekao je da je prebrojao više od 50 tijela i gledao kako ubojice ubijaju studentice i studente, piše Guardian. 

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

'Pucali su im u glave', rekao je.

U borbi koja je trajala gotovo tri sata na sveučilištu Bacha Khan poginula su i četiri osumnjičena napadača. Na napadnuto sveučilište je upisano oko 3000 studenata, a očekivao se i dolazak stotina posjetielja.

Pojavile su se sukobljene tvrdnje o tome tko bi mogao stajati iza napada koji je došao nakon godinu dana relativnog mira i tišine.

Napad podsjeća na onaj iz prosinca 2014. godine kada je u Peshawaru ubijeno više od 150 ljudi, uglavnom školaraca.

Šteta je ovaj put mnogo manja zahvaljujući brzom djelovanju lokalne policije, ali i činjenici da sveučilište ima svoj tim od preko 50 obučenih zaštitara koji su bili na dužnosti i prvi uočili napadače.

Jedan od mogućih faktora je i gusta magla koja je smanjima vidljivost na manje od 10 metara. Stavila je napadače u nepovoljan položaj u odnosu na zašitare koji su bolje poznavali prostor.

Policija okružila kampus

Zahoor Khan, student na sveučilištu, rekao je da je vidio kako ubijaju njegovog profesora kemije dok je savjetovao studentima da ostanu unutra.

Glasnogovornik vojske Asim Bajwa izvijestio je da su četiri napadača ubijena i da vojska ima kontrolu nad svim zgradama.

'Snage sigurnosti su na mjestu događaja i bore se protiv terorista, ali još nisu sigurni koliko ih se skriva unutar sveučilišta', izvijestili su ranije mediji. Policija je okružila kampus iz kojeg su evakuirani osoblje i studenti.

Napad je uslijedio nekoliko dana nakon zatvaranja nekih škola u Peshawaru zbog izvješća da militanti planiraju napad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene