Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put u Europi nakon godinu dana

Ptičja gripa na peradarskoj farmi u Rumunjskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rumunjska je potvrdila pojavu ptičje gripe na peradarskoj farmi u blizini granice s Ukrajinom i uvela 20 kilometara široku zonu nadzora oko farme, rekla je Europska komisija u utorak.

Pojava virusa H5N1 u Letei blizu granice s Ukrajinom prva je u Europi nakon godinu dana kada je virus nađen u divljoj patki u Njemačkoj.

Pročitajte i ovo Beba bolesti haraju Gripa je na vrhuncu, velik broj hospitaliziranih zbog RSV-a: "Dojenčadi to pričinjava velike probleme" Claudiu Tarziu Skandalozna izjava Šef rumunjske stranke želi dijelove Ukrajine: "Nećemo biti istinski suvereni dok ne reintegriramo našu državu"

'Rumunjski nacionalni laboratorij jučer je potvrdio da je pojava bolesti uzrokovana visoko patogenim sojem virusa H5N1 ptičje gripe', ističe se u izjavi Europske komisije.

'Kako bi se ograničilo širenje virusa rumunjske su vlasti odmah provele potrebne mjere nadzora određene zakonima EU-a', dodaje se u izjavi.

Sva perad na farmi će biti uništena, oko farme će biti postavljena šest kilometara široka zaštitna zona kao 20 kilometara široka nadzorna zona "visokog rizika" sa strogim nadzorom kretanja. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene