Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djevojka očajna

Psu vodiću slijepe i gluhe djevojke zabranili ulaz u kantinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gluha i slijepa tinejdžerka odbija ići u školu nakon što su profesori njezinom psu vodiču zabranili ulaz u kantinu.

17-godišnja Molly Watt smještena je u zasebnu prostoriju pokraj kantine, zbog toga što je jedan učenik alergičan na psa, piše Daly Mail. Vrlo je teško podnijela razdvajanje od svojeg omiljenog crnog labradora Unisa te zbog stresa, tvrdi, više nije u stanju pohađati nastavu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vlasnik dobio kaznu Njemački ovčar do smrti izgrizao mješanca: "Postojala je opasnost da će napasti i vlasnicu" Pronađena je Bjuti Sretan završetak potrage Pronađena je Bjuti! Nakon šest dana čekala je na mjestu teške prometne nesreće

Nesretni slučaj dogodio se 3. studenog, a Molly od tada nogom nije kročila u školu. Njezina majka Jane tvrdi da je Molly bespomoćna bez psa te pod velikim stresom kada pas nije kraj nje.

'Škola je zabranila Molly da uvede Unisa u kantinu. Taj pas njoj daje sigurnost, ona za nju vidi i čuje. Molly bi se tijekom ručka trebala družiti s prijateljima. bez psa, tresla se od straha, uhvatila ju je panika i nekoliko dana nakon nije mogla spavati', opisala je Jane što se događalo njezinoj kćeri.

Dodala je kako je obrazovanje Molly na prvom mjestu te kako nije zaslužila ovakvo ponašanje. Molly je rođena gluha, a bez vida je ostala u 14 godini. Teško se priviknula je sljepački štap, a još joj je gore bilo da je kolege vode od učionice do učionice.

Jednom učeniku iste škole koju pohađa Molly dijagnosticirana je hiper osjetljivost na životinje, pogotovo na pse. Iz  škole su se oglasili kako je njihova briga oko oboje učenika jednaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene