Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra u podne

Prvu crnogorsku Paradu ponosa u Budvi čuvat će 400 policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva Parada ponosa u Crnoj Gori održat će se u srijedu u podne ispred zidina starog grada Budve, u organizaciji LGBT Foruma Progres, a osiguravat će je više od 400 policajaca

Čelnik LGBT foruma Progres Zdravko Cimbaljević očekuje da će ova manifestacija proći bez incidenata te da će sudionici ulicama proći sigurno i bez neugodnosti.

U Budvi je istodobno organizirano potpisivanje peticije protiv održavanja Parade, a kako javljaju podgorički mediji, već je prikupljeno oko 2.000 potpisa i potpisivanje se nastavlja. Neki građani navode da su protiv najavljenog okupljanja u Budvi na vrhuncu turističke sezone, jer bi se eventualni nemili događaji mogli odraziti na njen ishod.

Pročitajte i ovo Budva, ilustracija KLJUČ U BRAVU Turisti se otrovali u hotelu iz pakla, među njima i dosta Hrvata: "Ovo je osmi put da ga zatvaramo..." Slika nije dostupna Kaos u Budvi Neredi na PRVOM gay prideu u Crnoj Gori, bačena i dimna bomba!

>>Gay pride: Deseci tisuća osoba na paradama u Beču i Rimu

Ugostitelji budvanskih lokala tijekom prošle noći su u znak prosvjeda prije vremena ugasili glazbu u svojim objektima, a u više dijelova Budve osvanule su osmrtnice s imenom čelnika Progresa Cimbaljevića.

Pogorički mediji najavljuju da će u Paradi ponosa u Budvi sudjelovati i predstavnici crnogorske vlade i čelnici nevladinih organizacija.

>>I Sanja Musić Milanović na Prideu: Došla sam jer sam bila isprovocirana!

Ministar zaštite ljudskih i manjinskih prava Suad Numanović izjavio je da crnogorska vlada podupire njeno održavanje. 'Želimo poslati jasnu poruku da je Crna Gora društvo u kome se poštuju ljudska prava i različitosti', rekao je Numanović najavivši da će vlada poduzeti sve potrebne mjere kako bi mimohod prošao mirno i u tolerantnom ozračju.

Predstavnici LGBT Foruma Progres ističu da će ova manifestacija biti test koji će posvjedočiti jesu li crnogorska država i društvo sazreli u demokratskim promjenama, prije svega u poštivanju ljudskih prava i sloboda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene