Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlučujuće pitanje

Prvi veliki 'summit' od Franjinog izbora: Papa i kardinali o važnim pitanjima o obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtak u Vatikanu počinje izvanredni konzistorij o osjetljivim pitanjima vezanim za obitelj, na kojem će osim Pape biti kardinali iz cijelog svijeta.

U četvrtak u Vatikanu počinje izvanredni konzistorij o osjetljivim pitanjima vezanim za obitelj, a uz papu Franju prisustvovat će njegovi savjetnici za reformu Crkve i kardinali iz cijeloga svijeta, među kojima i 19 novoizabranih.

Pročitajte i ovo Papa Franjo U pripremi Spor bez presedana: U Vatikanu jedno nije dopušteno, a papi Franji prijeti ozbiljna tužba Vožnja s papom Franjom - 1 obitelji Prižmić iz Hrvatske Ovo će pamtiti cijeli život! Krenuli na WC pa završili s papom Franjom u papamobilu

Od 218 kardinala, na prvome velikom "summitu" Katoličke crkve nakon konklava na kojoj je Franjo izabran za novoga Papu sudjelovat će ih 185.

Najvažnija tema konzistorija bit će pitanje obitelji koje je Papa ocijenio odlučujućim za novu evangelizaciju. Razgovarat će se o zajednicama bračnih parova, razvedenih i istospolnih parova te o njihovoj djeci.

Papa Franjo o Ukrajini: 'Molim za žrtve i pozivam sve da prekinu nasilje'

Konzistoriju prethodi jučer započeto treće zasjedanje pape Franje s Vijećem kardinala tijekom kojega se već raspravljalo o radu Povjerenstva za organizaciju gospodarsko-administrativne strukture Svete Stolice, a sutra će se iznijeti izvješće Povjerenstva za Vatikansku banku (IOR) te razmotriti organizacijski i gospodarski problemi Vatikana.

Na Papin zahtjev konzistorij će izlaganjem o obitelji otvoriti kardinal Walter Kasper, bivši predsjednik Papinskog vijeća za promicanje jedinstva kršćana, nakon čega će uslijediti izlaganja kardinala. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene