Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Facbook kao dokaz

Prvi sudac koji je zaplijenio Facebook račun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački sudac je prvi u njemačkoj pravnoj povijesti koji je optuženom zaplijenio Facebook račun za vrijeme sudskog postupka.

Njemački sudac je prvi u njemačkoj pravnoj povijesti  koji je zaplijenio Facebook račun korisniku zbog sudskog postupka u kojem je upravo ta socijalna mreža jedan od dokaza .

Pročitajte i ovo Kazna nezadovoljnom sucu, ilustracija - 1 Narušio ugled Kažnjen sudac koji je odgađao rasprave zbog zlovolje, dobit će po džepu Radovan Dobronić, predsjednik Vrhovnog suda Najduži štrajk Dobronić u ponedjeljak s predsjednicima sudova o štrajku

U južnom gradu Reutlingen, u Njemačkoj, dvadesetogodišnjak je preko prijateljevog Facebook računa poslao njegovoj curi poruku u kojoj joj priopćava da prekida s njom.

Za razliku od Njemačke, u SAD-u je zaplijena Facebook računa od starne istražitelja već postala rutina. Kako bi se zaplijenio e-račun suci moraju poslati sudski nalog pružateljima internetskih usluga koji su onda dužni objaviti privatne e-mailove istražiteljima. U slučaju facebooka birokracija je nešto kompliciranija.

U slučaju Njemačke samo Irsko sjedište ima pravo na pristup privatnim njemačkim računima. Njemački sudac je poslao zahtjev u Irsku, te trenutno čeka odgovor, prenosi The Local.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene