Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste panika

Prvi slučaj ebole izvan Afrike? Žena u Hong Kongu u karanteni nakon što se vratila iz Kenije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije objavilo je kako je ebola ozbiljna prijetnja Britaniji. Alamirane su i aviokompanije.

Dogodilo se ono čega su se svi najviše bojali; u najgoroj epidemiji u povijesti virus ebole prešao je granice Afrike.

Oboljela žena registrirana je u Hong Kongu, javljaju svjetski mediji. Pozlilo joj je nakon što se vratila iz Kenije. Nalazi se u karanteni u bolnici u Hong Kongu i podvrgnuta je nizu testiranja. Službeno nije potvrđeno da se radi o eboli, a glasnogovornik bolnice Kraljice Elizabete kazao je da će javnost o svemu biti obaviještena.

Britance je također počela hvatati ozbiljna panika zbog ebole. Britanske aviokompanije alarmirane su nakon što je u Nigeriji umro muškarac koji je međunarodnom linijom doletio iz Liberije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomagao trudnici pa obolio Strah u SAD-u: Oboljeli od ebole bio je u kontaktu s čak 80 ljudi Slika nije dostupna Zaraženo preko 5 tisuća osoba OVO je izvor ebole!

Virus kojeg nitko ne može zaustaviti: Zašto nema lijeka za ebolu?

Muškarac sa groznicom i simptomima sličnim eboli doletio je iz Nigerije preko Francuske u Veliku Britaniju, no u bolnici je utvrđeno da ipak nije zaražen smrtonosnim virusom.

Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije objavilo je kako je ebola ozbiljna prijetnja Britaniji. Održat će se i hitni sastanak oko toga kako bi se zemlja trebala pripremiti i obraniti ukoliko jedan od najopasnijih virusa današnjice prijeđe britanske granice.

U Zapadnoj Africi do sada je od ebole umrlo više od 670 osoba. Liberija, u kojoj je zabilježeno najviše slučajeva zaraženih, zatvorila je u utorak svoje granice, no možda ipak prekasno.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene