Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Majka troje djece

PRVI PUT U TURSKOJ POVIJESTI Imenovana prva ministrica u turskoj vladi s hidžabom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi put u povijesti Turske jedna žena s hidžabom imenovana je ministricom u petak u prijelaznoj vladi koja će odvesti zemlju do prijevremenih parlamentarnih izbora 1. studenog.

Aysen Gurcan je ministrica obitelji i socijalne politike u vladi koju je objavio premijer Ahmet Davutoglu a koja obuhvaća prvi put i dva ministra člana prokurdske stranke.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Turski predsjednik Tayyip Erdogan Pregovori o pristupanju u zastoju Erdogan: "Bude li potrebno Turska bi se mogla razići s Europskom unijom"

Gurcan je 52-godišnja majka troje djece a predavala je na Sveučilištu za trgovinu u Istanbulu, privatnoj instituciji.

Također je članica upravnog vijeća zaklade islamske inspiracije Služba za mlade i obrazovanje čiji je jedan od čelnika Bilal Erdogan, stariji sin turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Ta nevladina organizacija bila je u središtu korupcijskog skandala u zimu 2013./14., povezanog s Erdoganom, tada premijerom, njegovom obitelji i političkim okruženjem. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene