Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Eksplozija bombe

Prvi put emitirane snimke Breivikova pokolja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveška javna televizija NRK objavila je prvi put video snimku koja prikazuje krajnjeg desničara Andersa Behringa Breivika kako parkira kamionet-bombu u čijoj je eksploziji poginulo osam osoba u Oslu 22. srpnja 2011.

Snimljeni kamerama za video nadzor, prizori pokazuju bijeli kamionet kako se parkira u podnožju zgrade u kojoj se nalaze premijerovi uredi te vozača, odjevena u uniformu, kako se udaljuje krupnim koracima.

Video snimka koju komentira službenik sigurnosti dežuran toga dana, prikazuje pod raznim kutovima eksploziju bombe od gotovo tone u kojoj je poginulo osam, a ozlijeđeno je više desetaka osoba.

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Slika nije dostupna Deset godina od masakra u Norveškoj Detonirao je bombu pred premijerovim uredom i ubio osmero ljudi. Bio je to tek početak stravičnog pohoda norveškog krvnika...

>> Breivik pismom upozorava na svoje 'patnje': Evo što ga izluđuje u zatvoru!

Vidi se i Breivik kako odlazi drugim vozilom, sivim Fiatom, s kojim će potom krenuti na otok Utoeya. Ondje će otvoriti vatru na skup mladih laburista, pri čemu će pasti novih 69 žrtava. Prizori atentata već su emitirani tijekom suđenja, ali ih prvi put vidi široka javnost.

Breivik je 24. kolovoza osuđen na maksimalnu kaznu od 21 godine zatvora koja se može unedogled produžavati, dok god ga se bude smatralo opasnim. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene