Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Materijalna šteta

Prvi podaci o šteti od potresa u Crnoj Gori: ''Iz svakog sela u Goliji zovu me da su im popucale kuće, štale..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Stižu prve informacije o šteti od potresa u Crnoj Gori. U Goliji, gde je bio epicentar u selu Čarađe, došlo je do materijalne štete.

''Iz svakog sela u Goliji zovu me da kažu da su im popucale kuće, štale, jedna je srušena, kažu da je dosta oštećenih krovova. Na putu Nikšić - Krstac ima više odrona", kazao je predsjednik Mjesne zajednice Krstac Dragoljub Manojlović.

Potres je uzrokovao i odron, pa je do ranih jutarnjih sati za promet bio zatvoren put prema graničnom prelazu Krstac. Mještani su raščistili put kako bi mogli proći pripadnici policije.

Na više dionica lokalnog puta u Goliji također su odroni. U Goliji stalno živi oko 130 domaćinstava, pišu Vijesti.me

Pročitajte i ovo Raspuštanje Sabora - 1 Izglasan lex AP Raspušten je Hrvatski sabor: "Gute Reise, auf Wiedersehen u Remetincu"

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..."

Nakon jakog potresa koji je u četvrtak rano ujutro pogodio Crnu Goru, a osjetio se i u regiji, uslijedilo je tridesetak naknadnih udara magnitude između 3,5 i 1,5 po Richteru, rekla je Milena Tomanović iz crnogorskog seizmološkog zavoda.

Ona je podsjetila da je jačina potresa čiji je epicentar bio u mjestu Čarađe u crnogorskoj općini Nikšić bila 5,4 stupnja po Richteru.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene