Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi vodeni park na svijetu

NAJSTRAŠNIJE MJESTO NA SVIJETU Od savršenstva do najvećeg rugla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zabavni park imena River Country smješten na obali jezera Bay Lake na Floridi godinama je mamio osmjeh na lice mnoge djece koji su ga posjetili.

Prvi izgrađen Disneyev vodeni park već punih 15 godina zjapi prazan. Ovaj je park bio prvi u nizu zabavnih parkova prizašlih iz mašte planetarno popularnog Walta Disneya, izgrađen je 1976. godine, a od zatvaranja 2001. godine u njemu borave samo divlje vrste.

Pročitajte i ovo Rupert Murdoch (Foto: AFP) DOBAR POSAO U AMERICI Disney kupuje Murdochov Fox za 52,4 milijarde dolara: "Neka Sila bude s nama" Slika nije dostupna Nesreća u Poreču Britanski turist izletio s vodenog tobogana pri velikoj brzini, pao na stepenice i teško ozlijeđen

Zabavni park imena River Country smješten na obali jezera Bay Lake na Floridi godinama je mamio osmjeh na lice mnoge djece koji su ga posjetili. Kroz njega su prošli milijuni ljudi, a danas je gotovo nevidljiv.

'Ponesite sa sobom kupaći kostim i osmjeh, oboje ćete trebati', stajalo je davne 1976. godine na promo materijalima ovog najstarijeg Disneyevog vodenog parka na svijetu.

Četrdeset godina od otvaranja vodenog parka brojni zabavni sadržaji još uvijek su tamo, table s upozorenjima što činiti, a što je zabranjeno, još uvijek stoje, no slika parka više nije ista.

Tobogani su prekriveni hrđom, a šarene boje vodenog parka prekrila je divlja vegetacija. Ulaz u park danas je strogo zabranjen, a što će s njime biti, nitko ne zna.

Fotograf Seph Lawless uspio je ući u River Country i okinuti nekoliko fotografija koje svjedoče propadanju mjesta koje je punih 25 godina slovilo kao najpopularnije mjesto na svijetu.

Fotografije parka možete pogledati OVDJE. Neke od novijih snimki ovog najstarijeg vodenog parka na svijetu pogledajte u nastavku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene