Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi zaštitu

Crna Gora: Homoseksualac traži azil zbog prijetnji smrću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši direktor LGBT Foruma progres u Crnoj Gori, Zdravko Cimbaljević, prijetnje smrću više ne želi trpjeti.

Prvi deklarirani homoseksualac u Crnoj Gori i bivši direktor LGBT Foruma progres Zdravko Cimbaljević zatražio je azil u Kanadi zbog konstantnih prijetnji smrću, javlja portal B92.

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Prvi podaci o šteti od potresa u Crnoj Gori: ''Iz svakog sela u Goliji zovu me da su im popucale kuće, štale..." Ilustracija neuništivi humor "Malo duže trajao od zadnjeg seksa"; "Cijela se Juga probudila prije nas": Urnebesni komentari Crnogoraca nakon potresa

Cimbaljević je, pišu podgorički mediji, potvrdio da prijetnje smrću dobiva redovno te kazao da nadležni organi nemaju namjeru istražiti te prijetnje niti mu pružiti zaštitu. Zbog toga je prošle godine u rujnu podnio ostavku na mjesto direktora LGBT Foruma progres, a sada spas odlučio potražiti u Kanadi gdje je bio predvodnik međunarodnog gay pridea u Vancouveru.

>> VIDEO Drama u Podgorici: Neredi na Paradi ponosa, ozlijeđena najmanje 21 osoba

'Da su optužili samo jednu osobu, ne bih odlučio da idem', kazao je referirajući se na nasilje na nedavno održanom Prideu u Budvi. On je, kao i povorka održana u Podgorici, završio žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije što je rezultiralo privođenjima, ozljedama sukobljenih te evakuacijom sudionika povorke. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene