Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prebačen u bolnicu!

VIDEO Prvi ebolom zaraženi pacijent stigao u Britaniju, nalazi se u NAJSIGURNIJOJ sobi u Europi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi ebolom zaraženi Britanac stigao je posebnim transportom iz Sierra Leonea u Veliku Britaniju. Prebačen je na liječenje u posebnu izolacijsku komoru Royal Free bolnice u Londonu.

Jedan američki znanstvenik koji je radio sa zaraženim Britancem, kaže da je riječ od medicinaru Williamu Pooleyju (29). Pooley dobrovoljno otišao u zemlje zapadne Afrike kako bi pomogao žrtvama ebole, koja je dosad uzela gotovo 1.500 života, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna WHO POTVRDIO Proglasili epidemiju ebole: Preminuo muškarac, još osam sumnjivih slučajeva Slika nije dostupna Može se skladištiti Znanstvenici razvili cjepivo koje miševe štiti od virusa ebole

Pooley je iz Sierra leonea vojnim zrakoplovom C-17 prebačen prebačen s aerodroma Lungi u Northolt vojnu bazu RAF-a u Velikoj Britaniji. Tijekom transporta poduzete su sve moguće mjere kako ne bi došlo do širenja virusa.

Smrtonosni virus stiže u Europu - Pacijent se prebacuje vojnim zrakoplovom!

Pacijenta čeka liječenje u specijalnoj izolacijskoj komori za pacijente s visokozaraznim bolestima u spomenutoj londonskoj bolnici. Posebnost je u tome što je ta komora jedina te vrste u Europi.

Poseban šator oko kreveta pacijenta osigurava interakciju s njim, dok istovremena spriječava širenje virusa na liječnike i medicinsko osoblje. Koristi i posebni sustav ventilacije, koji pročišćava zrak prije otpuštanja u atmosferu.

Pooleyjev kolega Robert F. Garry opisao ga je kao "nevjerojatnog mladića i rođenog vođu".

Za ebolu ne postoji lijek, no liječenjem simptoma i pravilnom hidracijom, pacijenti imaju šanse za preživljavanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene