Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Invictus Games"

Prva dama SAD-a na prvi službeni put ide stopama Michelle Obame

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Melania Trump je ovaj mjesec napunila šest mjeseci mandata kao prva dama Sjedinjenih Država, a već u rujnu će krenuti na svoje prvo službeno putovanje u inozemstvo.

Prva dama SAD-a, Melania Trump u priopćenju je objavila da će voditi američko izaslanstvo na ovogodišnje sportske igre ratnih veterana poznate i kao „Invictus Games“, koja se održavaju u Torontu u Kanadi od 23. do 30. rujna.

Pročitajte i ovo Melania Trump (Foto: AFP) istraživanje CNN-a Amerikancima je dosta Melanije: Prva dama Bijelu kuću napušta s poražavajućim podacima o popularnosti Slika nije dostupna Slijedi suprugove korake Ne priznaju poraz na izborima: Melania Trump još nije obavila telefonski razgovor s Jill Biden

"U samo dvije kratke godine, 'Invictus Games' omogućile su tisućama ozlijeđenih i ranjenih vojnika i vojnikinja iz različitih zemalja da sudjeluju u prilagođenim sportskim natjecanjima – takva ideja bi se trebala pohvaliti i podupirati širom svijeta. Ponosna sam što imam priliku predstavljati našu zemlju na ovogodišnjim igrama", izjavila je prva dama.

Melania Trump će slijediti korake bivše prve dame Michelle Obame, koja je zajedno s engleskim princem Harryom pokrenula Invictus Games 2016 u gradu Orlandu.

Bivši predsjednik Barack Obama i Michelle Obama tada su napravili video na temu igara, izazivajući Princea Harryja da „se pokaže“ sa svojom britanskom ekipom. Kao odgovor, Harry je napravio svoj "Bring it on" video, ali uz pomoć svoje bake, Engleske kraljice.

Još nema riječi o bilo kakvim sličnim veselim razmjenama od Melanie Trump i princa, prenosi CNN.

Prva dama je već posjetila nekoliko zemalja, ali uvijek u pratnji supruga predsjednika. U svibnju je posjetila Saudijsku Arabiju, Izrael, Belgiju i Italiju, a ranije ovog mjeseca bila je uz predsjednika Trumpa u Poljskoj i Njemačkoj. Prije samo dva tjedna, otišla je i na kratko putovanje u Francusku za proslavu Dana Bastille.

No, ovo putovanje u Kanadu će biti prvi samostalni korak za Melaniu Trump i to relativno rano u odnosu na prošle administracije. Michelle Obama čekala je 15 mjeseci prije svog prvog međunarodnog putovanja, tada je prva dama išla u Meksiko. Dok je njezina prethodnica Laura Bush čekala 16 mjeseci prije nego što je službeno kao prva dama otišla na 10-dnevni posjet u Francusku, Mađarsku i Češku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene