Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mislili su da će umrijeti

Proveli 6 dana izgubljeni u pustinji: ''Pili smo vlastiti urin i razmišljali da počnemo jesti jedno drugo''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi par netragom je nestao nakon što su krenuli na kampiranje u Nacionalni park Joshua Tree u kalifornijskoj pustinji.

Mariya Masha Mitkova (27) i Aaron Morganstein (33) krenuli su 12. studenog na kampiranje u Nacionalni park Joshua Tree, oko 225 kilometara istočno od Los Angelesa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašni prizori u SAD-u Usred pustinje pronađena tijela šestero ljudi, policija istražuje ubojstvo Slika nije dostupna Usred pustinje Dijabetičar i srčani bolesnik deset dana preživio jedući samo snijeg

Prijatelji su ih posljednji put vidjeli kada su krenuli iz svojeg doma u Elysian Valleyju, dijelu Los Angelesa. LA Times je izvijestio kako su podignuli novac na bankomatu te na putu za nacionalni park na pumpi natočili benzin. Od tada im se izgubio svaki trag.

Kada su stigli u nacionalni park, Mitkova i Morganstein otišli su planinariti, ali sunce je zašlo brže nego što su očekivali i više nisu mogli pronaći put natrag i vratiti se do automobila.

Idućih 6 dana proveli su pokušavajući pronaći civilizaciju. Imali su vrlo malo vode, a većina hrana ostala je u automobilu. Kako su dani prolazili, mislili su da će umrijeti i počeli su razmišljati i o tome da pojedu neke dijelove tijela. 

''Obećala sam i sebi i pustinji da ću, ako se izvučem živa, dati sve od sebe da svijet učinim boljim'', ispričala je Mitkova.

20. studenog pronašla ih je granična patrola blizu granice s Meksikom. Par je kasnije na Redditu ispričao koje su očajničke mjere planirali poduzeti u namjeri da prežive.

Morganstein je rekao kako je trećeg dana mislio da će umrijeti, no da mu je pomoglo da ustraje racionaliziranje onoga što je ostalo u ruksacima. Inače, na kampiranje su ponijeli zalihe hrane za 2 tjedna i 30-ak litara vode. No, sve je to ostalo u automobilu, a sa sobom su na izlet ponijeli samo 5 litara vode. 

Kada im je ponestalo vode, počeli su piti vlastiti urin.

''Prva je runda stvarno grozna, ali nakon što se rehidrirate jedva da i primijetite'', ispričao je Morganstein. ''Morali smo posegnuti za urinom u nekoliko navrata i to nam je spasilo život''. 

Začudo, kada su pronađeni, ni jedno ni drugo nisu trebali liječničku pomoć. Iako su bili jako iscrpljeni, nisu bili ni ozlijeđeni niti su dehidrirali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene