Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Protjerat ćemo sve Slovence iz BiH...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štediše iz BiH najavili su blokadu graničnih prijelaza prema Hrvatskoj i Srbiji te slovenskih i srbijanskih ambasada u Europi za 28. prosinca. Njihove namjere objavio je Svetozar Nišić, predsjednik Udruženja građana za povrat stare devizne štednje u BiH.

Ogorčen izjavom Nataše Vodoušek, ambasadorice Slovenije u BiH, kako 'Slovenija neće pristati ni na kakve ultimatume, jer je sva devizna štednja iz Ljubljanske banke otišla u Narodnu banku u Beograd', Nišić upozorava kako najavljena akcija predstavlja samo znak upozorenja, a nakon nje će usljediti radikalne mjere. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odnose BiH i Slovenije ugrožava jedino 'slučaj 'Ljubljanska banka'' Slika nije dostupna Ljubljanska banka štedišama dužna 800 milijuna eura

'Mi smo opljačkani i nemamo više milosti prema nikome. Oduzet ćemo im svu imovinu koju imaju ovdje, tako da na kraju u BiH neće ostati niti jedan Slovenac. Raspisaćemo tjeralice za svim lopovima, kamenovat ćemo ih, gađati krumpirom, kupusom... Ma, oderaćemo im kože', poručuje, nimalo miroljubivo, Nišić.

Predsjednik Udruženja kaže kako se radi o građanima koji nemaju šta izgubiti pa su spremni na sve kako bi ostvarili svoja prava. 

'Snagu očajnika nitko ne bi trebao shvatiti olako, a štediše više nemaju ni trunke strpljenja za igre oko toga gdje je nestao novac iz Ljubljanske banke. Borit ćemo se svim sredstvima za ono što je naše', kaže Nišić.

Tvrdnje Nataše Vodoušek prema kojima je, u ex. Jugoslaviji, devizna štednja bila centralizirana te se prenosila u Narodnu banku u Beograd, Nišić u potpunosti odbacuje kao nosnovane.

'Mi imamo dokaze gdje se crno na bijelom vidi kako je naš novac otišao za Ljubljanu', kaže on.

Nišić nije mogao potvrditi koliko će štediša sudjelovati u najavljenim akcijama no tvrdi kako ih ima dovoljno. 

'Ove mjere su samo upozorenje, a na proljeće ćemo dići revoluciju', kaže Nišić. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene