Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Višemilijunske odštete

Protiv Putina se sprema OGROMNA tužba, evo tko mu je 'za vratom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Putin suočava se s mogućom višemilijunskom međunarodnom tužbom zbog svoje uloge u rušenju putničkog zrakoplova Malaysia Airlines nad Ukrajinom.

Jake snage britanskih odvjetnika iz londonske tvrtke McCue & Partnersw intenzivno rade na pripremanju tužbe protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina. U tužbu će vjerojatno uključiti i zapovjednike te političare bliske Putinu, piše Telegraph.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kobni let MH17 Andrija Jarak u Ukrajini: Čiji je glas na tajnim snimkama nakon pada? Slika nije dostupna Što je sve bilo u avionu? Na letu MH17 bila su psi, ptice, diplomatska pošta, dijelovi helikoptera...

Odvjetnici iz McCue & Partnersw trenutačno su u Ukrajini kako bi saznali način na koji bi mogli podići slučaj i kojem ga sudu prijaviti.

Kada prikupe sve potrebne podatke, pozvat će obitelji žrtava da se pridruže ovoj aktivnosti. Slučaj će zasigurno naglasiti ulogu koju Rusija navodno igra u konfliktu u Ukrajini tijekom kojeg je srušen zrakoplov.

CRNA KUTIJA Otkrila uzrok pada malezijskog zrakoplova

Najava o mogućoj tužbi protiv ruske Vlade dolazi u jeku:

- kada australski i nizozemski stručnjaci održavaju razgovore o formiranju međunarodne policije i vojske kako bi osigurali mjesto pada. 4 australska i 4 nizozemska istražitelja već su u gradu najbližem mjestu pada aviona, Donetsku, ali sve je više poziva za većom međunarodnom snagom koja bi preuzela kontrolu nad područjem na kojem je pao MH17.

- ekskluzivne ankete Sunday Telegrapha iz koje je vidljivo da Zapad ima podršku javnosti u pojačavanju ekonomskih sankcija Rusiji, a 45 posto traži jače sankcije Europske unije protiv Rusije, uključujući potpuni embargo na oružje.

- kada su političari EU spremni sastaviti listu Putinovih 'suradnika' koje će podvrgnuti sankcijama.

- kada je otkriveno da Malaysia Airlines koja je također ranije ove godine pretrpjela nestanak zrakoplova MH370, ima planove promijeniti ime i provesti radikalnu rekonstrukciju svog poslovanja.

- kada je FIFA pozvana da sastavi plan kojim bi povukla dozvolu Rusiji da bude domaćin Svjetskog prvenstva 2018.

Postoje dokazi koji upućuju na to da su pobunjenici koji imaju podršku Rusa slučajno srušili Boeing 777, pri čemu je život izgubilo 298 osoba, nakon što su zrakoplov zamijeniti s ukrajinskom vojnom letjelicom.

'Postoje razgovori o građanskim parnicama protiv Malaysia Airlinesa, ali oni koji su odgovorni nisu samo separatisti za koje se sumnja da su ispalili rakete na let MH17, i time uzrokovali smrt stotine nedužnih žrtava, već su krivi i oni, bilo da se radi o državama, individualcima ili entitetima, koji su ih opremili s financijskim i materijalnim sredstvima s kojima su to učinili', priopćio je glasnogovornik tvrtke McCue & Partners.

'U ovom trenutku, naš se tim udružuje i radi s partnerima u Ukrajini i SAD-u o tome je li, osim građanskih tužbi protiv zračne kompanije, moguće pokrenuti pravne aktivnosti protiv počinitelja u ime žrtava', dodaje glasnogovornik.

Službena istraga o stradanjima, koju predvode Nizozemci, koji su pretrpjeli najveći gubitak, sprječavaju naoružani pobunjenici koji drže kontrolu nad područjem pada aviona.

Građanska parnica koju podižu žrtve mogla bi osramotiti Putina na način koji službena istraga to ne bi mogla.

Simon Smith, britanski ambasador izrazio je Telegraphu svoju zabrinutost da je mjesto nesreće kompromitirano te da bi obitelji žrtava mogle čekati godine prije nego dobiju odgovore o tome što se dogodilo, uključujući i tko je naredio napad, tko je pobunjenike opremio oružjem te tko ih je osposobio da rade s proturaketnim sustavom s kojim su srušili civilni avion pun ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene