Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EU nije med i mlijeko

Protiv pada životnog standarda prosvjedovalo 40.000 Slovenaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da život u Europi nije med i mlijeko uvjerili su se i naši susjedi Slovenci, pa ih je četrdesetak tisuća izašlo na ulice Ljubljane i prosvjedovalo protiv mirovinske reforme i pada životnog standarda.

Slovenci su tražili povećanje minimalne plaće sa sadašnjih 430 eura na 600 eura neto i odustajanje od Vladina plana da se dobna granica za odlazak u mirovinu povisi na 65 godina. U Sloveniji minimalnu plaću prima više od 17 tisuća zaposlenika. Veće plaće traži i oko 150 tisuća radnika koji primaju nešto više od 500 eura na mjesec. Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor zahtjeve je ocijenio nerealnima, uz napomenu da bi se to kratkoročno moglo izdržati, ali bi dugoročno ugrozilo konkurentnost slovenskoga gospodarstva na svjetskome tržištu i pridonijelo padu zaposlenosti.

Pročitajte i ovo Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo Andrej Plenković Sjednica Vlade Plenković: ''Nije prihvatljivo da se dižu cijene koje nemaju veze s troškovima ili rastom cijena inputa''

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene