Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Da ga se čuje i vidi...

DRAMA PRED ZGRADOM Bagerom pokušao ući u ured državnog odvjetništva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan muškarac je bagerom pokušao ući u ured državnog odvjetništva, a sve kako bi na upečatljiv način prosvjedovao protiv Choi Soon-sil, žene koja se nalazi u središtu južnokorejskog političkog skandala.

45-godišnji muškarac u utorak oko 8:20 sati po lokalnom vremenu bagerom zabio u zgradu južnokorejskog tužitelja u Seulu kako bi prosvjedovao protiv Choi Soon-sil i skandala koji potresa ured predsjednice Park Geun-hye.

Pročitajte i ovo Sukob molitelja i prosvjednika kod Kamenitih vrata U Zagrebu Sukob kod Kamenitih vrata: Prosvjednici zapjevali poznatu dječju pjesmu, intervenirala je i policija Kompostana na Čretu - 3 Smrdi, užasno smrdi Zbog kompostane u Maksimiru svi se guše u smradu: Građani najavili prosvjed, a gradski oci ih poveli u obilazak

Bagerom se zabio u ulazna vrata i pritom ozlijedio zaštitara, izvijestila je policija.

Vozač bagera je uhićen na licu mjesta.

Uhićena predsjedničina prijateljica osumnjičena za miješanje u državne poslove

Žena u središtu skandala u koji je upletena južnokorejska predsjednica Park Geun-hye u utorak je zadržana drugi dan na ispitivanju nakon što je preko noći bila pritvorena kako bi odgovorila na pitanja o miješanju u državne poslove.

Tužitelji su rekli da istražuju je li Choi Soon-sil iskoristila prijateljstvo s predsjednicom Park Geun-hye kako bi dobila pristup povjerljivim dokumentima koji bi joj omogućili da utječe na državne poslove te da se osobno okoristi neprofitnim zakladama.

 

Skandal je izazvao javnu ogorčenost te su se tisuće prosvjednika okupile u subotu u Seulu pozivajući Park da odstupi s dužnosti. Građani smatraju da je iznevjerila povjerenje javnosti i izgubila mandat da vodi zemlju. Na skupu se okupilo gotovo 8.000 ljudi, priopćila je policija. Organizatori, lijeve organizacije civilnog društva, tvrde da ih je u povorci bilo 30.000.

Park je prihvatila ostavke osam svojih vodećih pomoćnika.

60-godišnja Choi stigla je u tužiteljev ured u utorak ujutro s lisicama na rukama u pratnji policije.

Tužiteljstvo istražuje nekoliko predsjedničinih pomoćnika i drugih dužnosnika kako bi utvrdilo jesu li prekršili zakon omogućivši Chou Soon-sil velik utjecaj i financijsku korist. Predbacuje joj se da je imala uvid u nacrte predsjedničinih govora te da je osnovala dvije zaklade vrijedne 44 milijuna dolara od kojih je imala koristi. (Hina/S.D.M.)
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene