Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlouporaba službenog položaja

Proširena istraga protiv Arkanove udovice Cece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Okružno javno tužiteljstvo u Beogradu dostavilo je prijedlog za dopunu istrage protiv folk pjevačice Svetlane Cece Ražnatović koja se sumnjiči za zloporabu službenog položaja, izjavila je glasnogovornica Okružnog suda Ivana Ramić.

Ramićeva je, kako prenose beogradski elektronički mediji, precizirala da je državno odvjetništvo prošlog tjedna vratilo predmet istražnom sucu s prijedlogom za dopunu istrage protiv Ražnatovićeve, koja je prvobitno okončana početkom lipnja ove godine i predložilo da se u okviru dopune postupka pribavi određena pisana dokumentacija jednim djelom i iz inozemstva.

Pročitajte i ovo Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Istražni sudac još nije odlučio o prijedlogu državnog odvjetništva, a u slučaju njihovog neslaganja odluku o dopuni istrage donijet će kazneno vanraspravno vijeće suda.

Osumnjičena je da je kao nekadašnja predsjednica NK 'Obilić' protupravno prisvajala dio novca od transfera 15 nogometaša u strane klubove.

Državno odvjetništvo tereti Ražnatovićevu za zloporabu položaja i prekoračenje ovlasti jer je od 1998. do 2003. godine prodavala igrače stranim klubovima, a u poslovnim knjigama prikazivala da su nogometaši prelazili bez novčane naknade. Istragom je obuhvaćena i njena sestra Lidija Veličković zbog sumnje da joj je pomagala prilikom zloporabe službenog položaja.

Udovica ubijenog Željka Ražnatovića Arkana tereti se da je na taj način protupravno pribavila 22.529.000 tadašnjih njemačkih maraka i 480.000 američkih dolara, za koliko je i oštetila klub .

Ražnatovićeva je bila uhićena u akciji 'Sablja' 2003. godine nakon ubojstva premijera Srbije Zorana Đinđića i u pritvoru je provela više od tri mjeseca. Tada je, osim prijave za nedozvoljeno posjedovanje oružja, protiv nje podnesena i kaznena prijava zbog sumnje na zloporabu položaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene