Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primirje ili?

Proruski separatisti ukrajinskoj vojsci ponudili koridor za izlazak iz Debalcevea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proruski pobunjenici u ponedjeljak su rekli da će otvoriti siguran koridor kroz koji bi mogli izaći ukrajinski vojnici koji se nalaze u obruču u Debalceveu pod uvjetom da taj grad prepuste njima, no tu je ponudu ukrajinska vojska odmah odbila.

Unatoč prekidu vatre dogovorenom prošlog tjedna, važno željezničko sjecište Debalceve i dalje je poprište teških borbi između pobunjenika i nekoliko tisuća ukrajinskih vojnika koji su u potpunom okruženju. Po nekim izvorima, u tom gradu možda je i 7000 ukrajinskih vojnika.

Pročitajte i ovo Ruska vojska, ilustracija Stižu nove snage Mnogo Rusa posljednjih dana priključilo se vojsci: "Zbog ovog su željni osvete" Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke

"Predlažemo da ukrajinski vojnici u Debalceveu ostanu živi, a uvjet za to je samo jedan, da polože oružje. Nema govora o tome da ih se zarobi. Položite oružje i maknite se od tamo", rekao je separatistički zapovjednik Eduard Basurin.

'Ukrajina poštuje primirje, ali zemlja je u posljednja 24 sata doživjela 112 napada'

Glasnogovornik ukrajinske vojske Vladislav Seleznjov rekao je kako se vojnici neće povući iz toga grada jer se on, sukladno uvjetima prošlotjednog sporazuma o prekidu vatre iz Minska, nalazi na teritoriju pod ukrajinskom kontrolom.

"Prema sporazumu iz Minska, Debalceve je naš. Nećemo ga napustiti", rekao je.

Organizacija za europsku sigurnost i suradnju u nedjelju je priopćila da njihovim promatračima u istočnoj Ukrajini nije dopušten ulazak u Debalceve, a separatisti su rekli da se prošlotjedni prekid vatre ne odnosi na taj strateški važan grad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene