Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propust liječnika

DRAMA NA OPERACIJI Primijetili da pacijent trepće, a onda - šok

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac koji je bio na operaciji odstranjivanja krajnika čuo je i osjećao sve što su mu na operaciji radili, zbog nemarnog rada anestetičara, zaključeno je u izvještaju.

Pacijent jedne privatne bolnice u Sydneyju, 34-godišnji muškarac, bio je budan tijekom jednog dijela operacije krajnika u veljači 2013. Iako je bio svjestan svega što se oko njega događa, nije se mogao pomicati niti komunicirati s osobljem. Oni su primijetili da nešto nije u redu kada su ga vidjeli da trepće te da mu se povisuje krvni tlak, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Dijaliza, ilustracija poliklinika mijenja pravila Sramotna situacija u zagrebačkom zdravstvu: "Teško sam bolestan, a sad mi prijeti i otkaz. Oni kažu da ih se to ne tiče" Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

Nakon operacije, potvrdio je da je bio budan tijekom zahvata, ali da tada nije mogao govoriti zbog efekta neuromuskularne blokade koju je dobio. Pritužba je bila predana medicinskom vijeću koje je pokrenulo istragu o ovom slučaju.

VIDEO Ako ste se pitali kako izgleda vađenje krajnika...

Istragom je ustanovljeno da je anestetičar dr. Biig-Lin Yin propustio uključiti uređaj kojim bi se osiguralo da pacijent ostane u snu.

'Pacijent je bio svjestan tijekom većeg dijela operacijske procedure koja je uzrokovala značajnu neudobnost te emocionalan i psihološki stres', stoji u izvještaju.

Anesteziolog je priznao da je tijekom operacije izvodio nekoliko zadataka te da je jednom pogledao poruke na mobitelu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene