Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izašlo manje od 50 posto birača

Propao referendum: Basescu ostaje predsjednik Rumunjske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Propao je referendum o opozivu rumunjskog predsjednika. Na birališta je izašlo manje od 50 posto birača, pa je referendum proglašen nevažećim.

To znači da Traian Basescu ostaje predsjednik Rumunjske, iako je čak 80 posto onih koji su glasovali bilo za njegov odlazak. Parlament je Basescua suspendirao zbog optužbi da je prekoračio ovlasti.

Pročitajte i ovo Švicarska na referendumu izglasala 13. mirovinu Važan korak za Švicarsku Izglasali uvođenje 13. mirovine: "Ovaj korak je velika prekretnica" Ilustracija U subotu Umirovljenici traže 13. mirovinu: O njihovu zahtjevu glasat će se na referendumu, hoće li tim putem i Hrvatska?

>> Rumunji na referendumu odlučuju o predsjednikovoj sudbini

'Rumunji su putem svojih glasova, koji nisu bili za mene, glasovali za Rumunjsku. Slabim odazivom iskazali su svoju volju, pokazali su da ne žele Rumunjsku kojom će upravljati nečiji hirovi i koja neće imati pravila, Rumunjsku čiju sudbinu određuje skupina političara', kazao je Basescu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene