Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepuni nasilja i psovki

Propaganda na najjače: Ovako izgledaju crtići u Sjevernoj Koreji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja tvrdi kako je danas uspješno provela nuklearni test čime je izazvala lavinu reakcija diljem svijeta.

Američki predsjednik Donald Trump poručio je kako Sjeverna Koreja ne reagira na dijalog, već jedino na silu, a britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson izjavio je kako su "sve opcije na stolu".

Pročitajte i ovo Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje" Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban"

Sjeverna Koreja SAD redovito naziva imperijalistima i agresorima, a kad je riječ o propagandi, ona kreće od malih nogu pa tako djeca o neprijateljima Sjeverne Koreje imaju priliku naučiti i iz crtanih filmova. 

Iza benignog naslova "Vjeverica i jež" krije se sjevernokorejski propagandni crtić koji se na nacionalnoj televiziji prikazuje od 1977. godine.

U ne baš suptilnoj metafori za odnose Sjeverne Koreje i SAD-a, skupina životinja koje žive u mjestu "Flower Hill" brani svoj dom od naoružanih okupatora.

Stanovnike Sjeverne Koreje tako predstavljaju vjeverice, ježevi i patke dok su Amerikanci vukovi naoružani laserskim pištoljima. Japance glume lasice, Ruse pijani medvjedi, a miševi su preuzeli ulogu stanovnike Južne Koreje.

Sam crtić prepun je nasilja, a nerijetko se u njemu mogu čuti i psovke. Unatoč svemu, likovi iz crtića krase zidove dječjih vrtića diljem zemlje.

Kako izgleda crtić pogledajte u prilogu:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene