Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaci 2. svjetskog rata

VIDEO: Masovna evakuacija zbog 916 granata ispod ceste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci građana zapadnog dijela Moskve evakuirano je iz njihovih domova, jer su radnici na održavanju cesta ispod ceste pronašli gotovo tisuću komada artiljerijskog streljiva iz perioda 2. svjetskog rata.

Vojska i služba za razminiranje odstranili su ukupno 916 komada raznoraznih artiljerijskih granata, a cesta, ispod koje je zaliha naoružanja pronađena, zatvorena je za promet, prenosi AP. Najmanje 28 od preko 900 komada pronađenog artiljerijskog streljiva je aktivno, istaknuo je Igor Černego, iz lokalnog Ureda za krizne situacije.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju: Opsežna akcija u tijeku - 2 uklanjanje opasnosti FOTO Pogledajte kako izgleda velika mina kod hrvatskog otoka: Evakuirali stanovnike, akcija u tijeku

Opasan teret utovaren je u kamion i prevezen na lokaciju, na kojoj će ga se na siguran način uništiti, dodao je Sergej Novikov, jedan od pripadnika jedinice za razminiranje. Pronalasci velike količine artiljerijskog streljiva i drugog naoružanja, zaostalog iz 2. svjetskog rata, relativno su česta pojava u Rusiji, koja je bila poprište najžešćih bitaka u tom ratnom periodu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene