Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rutinsko skeniranje

Pronašli 18 smrznutih ljudskih glava u pošiljci na aerodromu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rutinsko skeniranje pošiljke na međunarodnom aerodromu O'Hare u Chicagu, otkrilo je neugodan i morbidan sadržaj. Osiguranje je u pošiljci uočilo 18 smrznutih ljudskih glava.

Ipak, mjesta za paniku i uzbunu nije bilo, jer su te glave bile na povratku iz Italije, gdje su bile dio medicinskih istraživanja, a vraćene su kako bi ih se kremiralo.

Pročitajte i ovo Aerodrom Nikola Tesla Neugodno iznenađenje VIDEO Evakuacija na beogradskom aerodromu zbog dojave o bombi: Policija stigla na teren, letovi kasnili Ilustracija Uhićen je Zaštitari na aerodromu ostali u šoku kada su ugledali rendgenske snimke kovčega: Toliko novca nisu vidjeli u svojem životu

>> Novi stravičan nalaz: U moru kraj Splita pronađena dva leša!

Pošiljke te vrste, zapravo su uobičajene u SAD-u, a smrznute glave, poput pronađenih, obilaze planet putem zrakoplova i dostavnih vozila.

'Samo prošlog tjedna, transportirali smo osam glava, nebalzamiranih, u sveučilišni medicinski centar Rush, za program oftamologije', pojasnio je za AP Paul Dudek, potpredsjednik Američkog udruženja za anatomsko darivanje, koje opskrbljuje medicinske škole u američkoj saveznoj državi Illinois leševima i dijelovima tijela, na kojima studenti medicine rade praksu.

Spomenuto udruženje godišnje pošalje i do 450 anatomskih dijelova ljudskog tijela ili čitavih leševa, uključujući i nekoliko desetina ljudskih glava.

Ljudske glave koje pošalju, koriste se za praksu u zubarstvu, oftamologiji i neurologiji za istraživanja oko Alzheimerove bolesti. Isto tako, koriste se za treniranje plastičnih kirurga i studenata, koji uče zahvate rekonstrukcije lica i slično, dodaje Dudek.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene