Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pronašla groblje ispod vlastite blagavaonice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je počela dogradnju svoje kučice, nije mi sanjala da bi radovi mogli biti zaustavljeni zbog otkrivanja groblja.

Naime, radnici su ispod njezine blagavaonice pronašli deset kostura. Ova 42- godišnjakinja, sada je suočena je s računom od više od 30 000 funti, kako bi tim leševima mogla dati novo mjesto za počivanje.

Pročitajte i ovo Pronađeni ostaci ljudskog kostura - 2 Radi se identifikacija Šok kod Okučana: Čistio šikaru pa pronašao ljudski kostur Pronađeni ostaci ljudskog kostura - 1 Tužan kraj nadničara Stravično otkriće: "Ostala je lubanja i par kosti, to su divlje svinje pojele. Prepoznao sam ga po odjeći"

Stravični događaj počeo je prije tri tjedna kada je pronašla svoje šokirane radnike. Oni su mislili kako su ispod kuće pronašli zakopanu pipu, ali kada su je izvukli vidjeli su da je to kost.

Bilo je to kao nešto iz horor filma, rekla je Chaterine McGuigan, koja u ovoj kući živi već 11 godina. Svi zajedno pogledali su u iskopinu i vodjeli lubanju i ostatak kostura. Za par je minuta nalazište bili prepuno policije i forenzičara.

Na sreću vlasnice kuće otkriveno je kako su kosturi stari 100 godina i za policiju nije bilo potrebe.

Unutar nekoliko dana pronađen je još jedan kostur. Od onda do danas otrkiveno je njih osam.

- Ne mogu se više prisiliti ući u kuću. Pronađeni su ostaci nekoliko kostura dok su neki pronađeni zatrpani u lijesovima, rekla je.

Pretpostavlja se kako bi se moglo pronaći još 40 tijela ispod kuće. Naime, istraživači u lokalnoj knjižnici otkrili su da je njezina kučica izgrađena iznad kuće u kojoj se se okupljali Kvekeri. A u dvorištru je bilo groblje i to davne 1700 godine. Budući da su vjernici tada bili u ilegali, nije im bilo dozvoljeno da zakopaju svoje mrtve na obližnjem crkvenom groblju, pa su ih zakopali u vrtu ispred kuće.

A sada ta tijela nitko ne želi preuzeti, pa je briga o njihovom zbrinjavanju prepuštena već spomenutoj vlasnici.

- Zapanjena sam da mi nije trebala dozvola za eksumaciju tijela, ali bi ja sada trebala premjesiti leševe. Kvekeri su mi savjetovali da bi leševe trebala kremirati. S jedne strane mogla bi ja te ostatke jednostavno baciti, ali me brine koje bi me zakonske posljedice mogle snaći, rekla je Chaterine McGuigan i dodala kako bi ju takav postupak progonio do kraja života.

Ministarstvo koje je zaduženo za ovakve i slične stvari, odgovara kako je njezina odgovornost da se pobrine za ostatke mrtvih, a i upozorili su je na zdravstene i sigurnosne probleme.

Vlasnica kuće sada je naručila lijesove od pogrebnika te je započela organizaciju masovnog kremiranja i pokopa u obližnjem polju.

- Pogrebnik mi naplaćuje 800 funti po lešu. Kad je bilo riječ o nekoliko tijela, bilo je sve u redu, ali sada ako pronađu tih 40 tijela , to bi me moglo doći 32 000 funti.

Radove je započela jer planira izgradnju dvorane za vježbanje i kino dvorane, koja bi mogla koštati 150 000 funti.

Njezin sin Cameron, koji ima 10 godina, ne boji se leševa ispod kuće, već misli kako je super imati kosture stare preko 300 godina ispod blagavaonice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene