Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pronađeni ostaci zrakoplova Stevea Fossetta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U planinama Sierra Nevade, na sjeveru Kalifornije, vlasti su pronašle ostatke zrakoplova milijunaša i avanturista Stevea Fossetta koji je nestao prije više od godinu dana, objavio je u četvrtak šerif okruga Madera John Anderson, prenose američke TV postaje.

"Locirali su zrakoplov za koji je potvrđeno da je njime letio Fossett kada je nestao 3. rujna 2007.", rekao je John Anderson novinarima na konferenciji za tisak u mjestu Mammoth Lakes, oko 420 km istočno od San Francisca.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci Poplava u Los Angelesu - 1 Nesvakidašnji prizor Uraganska oluja pogodila Kaliforniju: Klizišta i poplave paralizirale više od pola milijuna domova

Jednomotorni zrakoplov, tipa Bellanca 8KCAB, očito je izravno udario u stranu planine i "tako je teško oštećen da je teško vjerovati da bi netko preživio", rekao je šerif.

Anderson je dodao da vlasti nastavljaju potragu za ostacima Fosseta, te da će Nacionalni odbor za sigurnost prijevoza - NTSB, pokušati utvrditi kako je i zašto došlo do nesreće.

Ured šerifa je priopćio da je olupina uočena tijekom zračnog pretraživanja područja u kojem je jedan planinar početkom tjedna pronašao pilotsku dozvolu, novac i druge osobne stvari Stevea Fossetta.

"Bellanca 8KCAB (N240R) nestao je 3. rujna 2007., kada je pilot poletio iz Yeringtona, Nevada na lokalni let. Olupina je locirana na visini od oko 3.050 metara u planinama Sierra Nevade u blizini Mammoth Lakesa, Kalifornija", navodi se u priopćenju NTSB-a u četvrtak.

Sud u Chicagu proglasio je Fossetta mrtvim u veljači ove godine.
Fossett je posljednji puta viđen 3. rujna 2007. kada je poletio da ranča Flying-M, kod Mindena u Nevadi, u vlasništvu hotelskog magnata Barrona Hiltona. Sa sobom je ponio bocu vode i nije imao podobran.

U potrazi za njim sudjelovalo je tisuće dragovoljaca, dužnosnika, desetine zrakoplova i helikoptera, koji su pretražili područje od oko 20.000 četvornih kilometara. Potraga je službeno prekinuta 2. listopada 2007.

Fossett, koji je bogatstvo stekao u financijskoj industriji, bio je poznat po svojim rekordima u jedrenju i letenju oko svijeta. Godine 2002. prvi je obletio svijet u balonu, a 2005. u zrakoplovu bez dodatnog punjenja gorivom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene