Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubio ih otrovni plin

Pronađeni fosili kornjača koje su poginule tijekom parenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedaleko od Darmstadta u Njemačko, znanstvenici su bili i više nego iznenađeni kad su otkrili prvi fosil kralježnjaka u ljubavnom klinču.

Posljednji ljubavni čin dvije kornjače dogodio se prije oko 50 milijuna godina, a dobro očuvani fosilni ostaci znanstvenicima su pomogli u otkrivanju kako se radi o mužjaku i ženki, koji su bili 'usred posla', no otrovni plinovi s dna vulkana su ih ubili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZA PALEONTOLOGE NEPROCJENJIVO Policija na graničnom prijelazu pronašla veću količinu fosila: "Zbirka je zanimljiva ilegalnim trgovcima, kolekcionarima i ima veliku materijalnu vrijednost" Kornjača (Foto: Screenshot/Mass Audubon) Globalno zagrijavanje Strašan prizor! 173 kornjače umrle od ekstremne hladnoće

Znanstvenik Walter Joyce napominje kako pronađeni ostaci pripadaju izumrloj vrsti kornjača Allaeochelys crassesculpta. Te kornjače bile su duge oko 70 i široke oko 35 centimetara.

Naučnici su spol fosila odredili prema dužini repa, koji je kod mužjaka bio znatno duži i nije se mogao u potpunosti uvući pod oklop. 'Kornjače na kopno izlaze samo zbog parenja i ovo je jedinstven slučaj kralježnjaka koje smo pronašli tijekom parenja', rekli su oni.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene