Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađeni u vrtu

Pronađena dva ukradena djela iz egipatskog muzeja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva djela ukradena iz Egipatskog muzeja u Kairu u tijeku protuvladinih prosvjeda pronađena su u muzejskom vrtu.

'Nakon potrage u muzeju i izvan njega neki su arheološki izlošci pronađeni', priopćio je državni tajnik za starine Zahi Havas.
Dodao je da je riječ o amajliji u obliku skarabeja Juje, moćnog dvorjanina XVIII. dinastije koja je vladala više od 3000 godina, te o nadgrobnom kipu Juje, jednom od jedanaest kipova.

Pročitajte i ovo Slika "Slike" su izložene Muzej umjetniku platio 67.000 eura za dvije slike, predao je prazna platna i nazvao ih "Uzmi novac i bježi" Slika nije dostupna Zbog rezanja zastave Umjetnici predložili da premijerka recenzira njihove radove

>> Tijekom prosvjeda pokradene vrijedne statue faraona

Po riječima direktora muzeja Tareka al-Avadija, dva su izloška pronađena u vrtu impozantne ružičaste muzejske zgrade u središtu Kaira blizu Tahrira, trga na kojem su organizirani prosvjedi što su prisilili na ostavku predsjednika Hosnija Mubaraka.

Havas je rekao da je inventurom nakon prosvjeda otkriveno da nedostaje osam jako vrijednih djela.Vlasti i dalje tragaju za preostalim djelima ukradenim 28. siječnja, među kojima je i drveni kip optočen zlatom faraona Tutankamona.

Krađe su se dogodile kad su lopovi ušli u muzej i razbili 13 vitrina i 70 izložaka. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene